Chips készítés házilag


Sokan talán meglepődnének azon, hogy mennyire egyszerű lehet házi körülmények között chipset készíteni, ami esetenként akár még jobb is lehet, mint a boltban kapható, egyre drágább rágcsálnivalók. Sőt, amennyiben van egy kis konyhakertünk, ahová néhány sornyi krumplit ültettünk, akkor akár még komolyabb költségek nélkül is elkészíthetjük a burgonyachipset. Hogy mi kell hozzá? Tulajdonképpen csak némi krumpli, olaj és só és már készülhet is a chips házilag.

A folyamat rendkívül egyszerű, hiszen a burgonya megtisztításával, meghámozásával és lemosásával kezdődik, amely tulajdonképpen minden egyes krumpli-alapú ételnek a kezdő mozzanatát jelenti. Érdemes kicsit nagyobb, jó maréknyi nagyságú krumplikat válogatni a művelethez, mert a sütés hatására a szemek összemennek és az aprócska chipset senki sem szereti. Ha a burgonya tiszta, akkor következő lépésként egy egyszerű szeletelővel – tökéletesen megteszi az uborkareszelő is – olyan vékony krumpli szeleteket készítünk, amilyeneket csak tudunk.

Ezt követően ajánlatos néhány óráig száradni hagyni a szeleteket, egyrészt, hogy a kisütés után ne csapjon ki az olaj, másrészt pedig, hogy ropogósra süljenek. A sütést minden esetben forró olajban, természetesen fritőzben végezzük el. A sütés alig pár perc alatt megvan, de folyamatosan figyeljük a végeredményt, nehogy a chips közben odaégjen és befeketedjen. Ha ezzel elkészültünk, a ropogósra sült, aranyszínű karikákat egy tálba öntjük, majd megsózzuk és máris kész a házi chips, amit igény szerint ízesíthetünk is. Így például az olajba egy szelet szalonnát helyezünk, vagy az elkészülést követően paprikát vagy fokhagymát szórunk a chipsre, így akár szalonnás vagy paprikás ízű chipset is készíthetünk magunknak otthon, de természetesen az ízesítés esetében a határ a csillagos ég, így lehet igazán exkluzív íz élmény a chips házilag.


Találatok:

chips házilag és chips készítés és chips készítése és chips készítése házilag és chips készítés otthon és

Hozzászólások

Mindent házilag

Üdvözlünk a házilag portálon. Holnapunkon olyan tippeket és trükköket szeretnénk bemutatni, amivel a költséges megoldások helyett olcsóbb, otthon is elkészíthető megoldásokat is választhatunk.

Küldj be Te is

Van egy jó tipped, trükköd, praktikád, ami bevált? Olcsóbb, mintha boltban vennéd vagy mesterembert hívnál? Oszd meg velünk és megjelenítjük a honlapon.