Karácsonyi díszek házilag


Ha nem szeretnénk drága karácsonyfadíszekre költeni minden évben, de szeretnénk követni legalább színekben az aktuális trendeket, akkor érdemes nekilátni otthoni körülmények között, a karácsonyi díszek házilag ugyanis egyszerűen elkészíthetők. Ez nem csak kiváló alkalom, hogy kiéljük kreatív hajlamainkat, hanem egy kisebb gyermek esetében akár nagyon jó elfoglaltság is lehet, egy kiváló ok arra, hogy szülő és gyerek együtt „játsszon”.

Az egyik ilyen házilag elkészíthető karácsonyfadísz az aranydió, ami az egyik legősibb dísze a karácsonyfáknak. Nem kell hozzá más, mint néhány egész dió, egy kézi fúró, egy kevéske drót, valamint aranyszínű lakkspray és szalag. A dísz elkészítése a dió átfúrásával kezdődik. Próbáljuk meg óvatosan, az egész diót átfúrni a tetejétől az aljáig. Ne féljünk attól, hogy széttörik a kezünkben, gondoljunk csak arra milyen nehéz megbontani egy diót. Ha sikerült átfúrnunk, akkor átfűzünk rajta egy drótot – ami előnyös, ha rézből készült. A drót alját megcsomózzuk, hogy ne csússzon ki, másik végét meghurkoljuk, hogy ezzel tudjuk felakasztani a fára a kis díszt. Ezt követően a lakkspray-vel lefújjuk a diót, amire száradás után egy kis aranyszínű masnit kötünk.

Hasonló eljárással készül a házilag készített díszgömb is, amihez néhány pingpong labdára, drótra, ragasztóra, lakkspray-re, csillámra és igény szerinti díszítőelemekre – például gyöngyökre, szalagra – lesz szükségünk. A folyamat első részeként a labdákat vagy átfúrjuk, mint a diót, vagy hozzájuk ragasztunk egy kis drótkampót. Ha a kampó kész, a kívánt színű lakkspray segítségével lefújjuk a labdát, majd ha megszárad, a kívánt formában díszíthetjük. Ragaszthatunk rá különféle gyöngyöket, alakzatokat, mintákat, befújhatjuk csillámmal, de akár színes szalagokat is felerősíthetünk rá, de akár keresztezhetjük is ezeket a megoldásokat.


Találatok:

karácsonyi díszek hazilag és karácsonyfadíszek házilag és karácsonyi dekoráció 2012 és karácsonyi dekorációk házilag és kar és

Hozzászólások

Mindent házilag

Üdvözlünk a házilag portálon. Holnapunkon olyan tippeket és trükköket szeretnénk bemutatni, amivel a költséges megoldások helyett olcsóbb, otthon is elkészíthető megoldásokat is választhatunk.

Küldj be Te is

Van egy jó tipped, trükköd, praktikád, ami bevált? Olcsóbb, mintha boltban vennéd vagy mesterembert hívnál? Oszd meg velünk és megjelenítjük a honlapon.